друкувати


Українська збірна на Паралімпійських Іграх здобула 19 медалей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-22 09:47:40
Українська збірна на Паралімпійських Іграх, які завершилися у Ванкувері, здобула 19 медалей і за загальною кількістю нагород поділила третє місце з Канадою після Росії та Німеччини. За кількістю золотих медалей Україна - на 5 місці.

Україна має 5 золотих медалей, 8 - срібних і 6 - бронзових, повідомляє Бі-Бі-Сі.

З п'яти золотих медалей в українському заліку – 3 має Олександра Кононова, одну – Віталій Лук’яненко і одну – Олена Юрковська.

В останній день змагань Олександра Кононова здобула золоту медаль у спринті на 1 кілометр.

Закриття Паралімпіади

У неділю увечері у Ванкувері відбулася урочиста церемонія закриття Паралімпіади.

Під час церемонії співала відома канадійська співачка українського походження Шанталь Крев’язюк. Вона виконала пісню Today, як сказано, вшановуючи важливість особливих моментів у житті і унікальний досвід атлетів.

Прадід і прабаба по батьковій лінії народженої в Вінніпегу Шанталь приїхали до Канади з України 1906 року.

Хроніка змагань

Під час 9 дня змагань у лижній естафеті 3 х 2,5 км срібні медалі здобули Олена Юрковська, Юлія Батенкова і Олександра Кононова, поступившись 19,5 секундами суперницям з Росії.

У лижній естафеті 4 км + 2 х 5 км також срібло одержала чоловіча збірна: Віталій Лук’яненко, Григорій Вовчинський, Юрій Костюк, - які відстали від росіян на 22 секунди.

Минулого тижня у середу українські спортсмени з фізичними вадами завоювали 5 медалей в біатлоні, включно з однією золотою.

Золото здобула Олександра Кононова у перегонах на 12,5 км. Срібло на тій самій дистанції отримали Григорій Вовчанський і Олена Юрловська. А бронзу - Юлія Батенкова-Бауман і Віталій Лук’яненко.

У перший день зимової Паралімпіади у Ванкувері українські спортсмени також вибороли 5 медалей – 2 золотих, 1 срібну та 2 бронзових.

Всі нагороди отримали біатлоністи. Золоті медалі отримали Олена Юрковська з Київщини у змаганні спортсменів із порушеннями опорно-рухового апарату та Віталій Лук’яненко у змаганні біатлоністів із порушенням зору.

Під час літніх Олімпійських ігор 2008 року у Пекіні українська паралімпійська збірна посіла 4 місце після команд Китаю, США та Великої Британії. У той таки час Олімпійська команда України посіла лише 11 місце.

На Зимових Олімпійських іграх, які раніше завершилися у Ванкувері, українська збірна не отримала жодної медалі, а найкращим результатом українських спортсменів стало 5 місце біатлоніста Андрія Дериземлі у спринті.

Обговорити на форумі