друкувати


Співай — і отримаєш маму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-20 04:02:10
198 дітей соціально незахищеної категорії, вихованців дитячих будинків та шкіл-інтернатів з восьми областей Західної України взяли участь у регіональному турі четвертого Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості "Назустріч мрії".

"Подібні відбіркові тури триватимуть до 27 березня у восьми великих містах країни, — розповідає "Експресу" організатор фестивалю президент Міжнародної громадської організації "Назустріч мрії" Ірина Волгіна. — Наше дійство — це шанс для талановитих, але обділених долею дітей здійснити свої мрії виступати на великій сцені, показати свої малюнки, вишивки, скульптури ляльки, моделі одягу і т ін. Уже те, що їх побачать і почують — для них щастя".



Але на тому, що діти покажуть свої таланти співпраця благодійників з ними не закінчується Про переможців та яскравих особистостей не забувають. Найталановитішим організатори дійства та благодійники допомагають поступити в мистецькі вузи, віднайти родину, реалізувати себе у житті. "За час існування фестивалю було усиновлено десять дітей, — продовжує пані Волгіна, — і хоча це невелика цифра, ми сподіваємося, що охочих допомагати сиротам з кожним роком ставатиме все більше і більше.



Цьогоріч вокалісти і танцівники — переможці фінальної частини — матимуть змогу на позаконкурсній основі виступати у відбірковому турі на дитяче Євробачення та отримають у подарунок поїздку до Парижа в Діснейленд. А найкращі декоративно-прикладні твори з кожного міста заберуть для реалізації на благодійному аукціоні під час завершального етапу мистецького конкурсу, що відбудеться з 29 травня по 1 червня у Києві.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі