друкувати


Найшвидший сканер книг у світі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-19 07:23:16
Сканування книги вручну, посторінково, є повільним і дурманним завданням. У корпорації Google були деякі ідеї щодо того, як прискорити процес, але, очевидно, ці методи все ще обмежені тим, як швидко людські руки здатні перевертати сторінки перед захоплюючою зображення системою.

Однак співробітники токійського університету професор Masatoshi Ishikawa і його колега Yoshihiro Watanabe створили пристрій, що дозволяє сканувати книгу, всього лише швидко гортаючи її сторінки перед швидкісною камерою. Такий метод дозволяє перекласти книгу на 200 сторінок в цифрову форму за одну хвилину, і винахідливі японці планують прискорити процес. Камера працює зі швидкістю 500 кадрів в секунду з роздільною здатністю 1280x1024 пікселів.

Через те, що сторінки книги перегортаються дуже швидко, знадобилася спеціальна програма, яка виправляє неминуче графічне спотворення тексту, вибудовуючи 3D-модель сторінки і перетворюючи зображення так, щоб текст виглядав плоским.

Дана система - дослідний і досить громіздкий зразок. Але в майбутньому вчені сподіваються спростити і мініатюризувати це для інтеграції в портативні пристрої, такі як smartphone.



Джерело: Новости технологий
Обговорити на форумі