друкувати


Celera Corporation розробила новий метод діагностики раку легенів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-19 05:20:00
Американська компанія Celera Corporation розробила новий метод діагностики раку легенів. Методика дозволяє виявляти рак на початкових стадіях за допомогою нескладного аналізу крові. Лікарі відзначають, що як правило рак легенів діагностується лише тоді, коли організм хворого вже досить сильно уражений і багато варіантів лікування вже не підходить.

"Це один з найбільш ефективних і багатообіцяючих варіантів діагностування раку легенів зі всіх, що я зустрічав за свою практику", - говорить онколог з нью-йоркського медичного центру Лангон Харві Пасс. Доктор Пасс був одним з перших, хто зумів протестувати новий метод на практиці.

У Нью-Йорку дослідники перевірили декілька осіб, в яких раніше був діагностований рак першого ступеня (найбільш легка форма захворювання, що часто піддається лікуванню). Новий метод показав 90%-у ефективність виявлення. У компанії Celera говорять, що їх тест використовує мас-спектрометр для виявлення всього 9 сполук у крові. Простіша форма тесту спирається на 6 сполук.

Всього на даний момент медики перевірили діагностичний метод на 103 пацієнтах, багато хто з яких виявився здоровим, що згодом було підтверджено іншими методами.

Згідно з офіційними даними, на сьогодні у світі від раку легенів помирають щороку близько 1,2 мільйонів осіб. У більшості випадків пацієнти з даним захворюванням надто пізно звертаються за лікуванням.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі