друкувати


А.Яценюк відкинув можливість об'єднання з Ю.Тимошенко

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-19 03:30:20
Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк висловив думку, що новий президент Віктор Янукович будує сильну вертикаль влади в Україні, і опозиція має загартовуватися для урівноваження сил.

"У країні немає культури опозиційної діяльності взагалі. Звідки вона могла узятися? Вся опозиційна діяльність зводилася до акції Україна без Кучми 2001 року і блокуванню парламенту в 2003-2004 роках", - заявив Яценюк в інтерв'ю журналу "Кореспондент".

На цьому, за його словами, опозиційна діяльність обмежувалася. "Фактично моє завдання - це форматування нової опозиційної діяльності", - підкреслив політик.

"В Україні ніколи не було ефективної влади. Адже опозиція є дзеркальним віддзеркаленням влади. Якщо влада аморфна, то і опозиція аморфна. Якщо влада штучна, то і опозиція штучна", - заявив Яценюк

"Якщо влада сильна, то опозиція повинна загартовуватися до такого стану, щоб вона теж була сильною. Я підозрюю, що Янукович будує сильну владу. Не всі виживуть в опозиції", - відзначив він.

Політик також заявив, що не дуже важливо, скільки депутатів відстоюють його позицію в парламенті. "Відносно кількості депутатів, ви думаєте у Тимошенко ситуація краща? І знаєте чому? У них все було добре. Вони сиділи у владі на ресурсах, на грошах, "мухи не кусали", прокурори не чіпали. А зараз цей картковий будиночок розсипався. Чим більша шафа, тим голосніше вона падає", - вважає він.

Яценюк також заявив, що ні за яких умов не об'єднається з Тимошенко. "У Тимошенко свій політичний шлях, у мене - свій. Можуть бути узгоджені дії, але єдиної опозиції немає, я не розумію, що це таке. У неї своя політична сила, своя програма, свої завдання", - заявив політик.

Як повідомлялося, голова опозиційного уряду Сергій Соболєв заявив, що фракція НУ-НС практично готова створити з БЮТ об’єднання опозиційних фракцій. І вже наступного тижня можливе перше його засідання під керівництвом Юлії Тимошенко.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі