друкувати


Прикарпатські арсенали цілком безпечні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-19 11:40:00
Військові склади та арсенали, що розташовані на Прикарпатті, цілком безпечні та знаходяться в належному технічному та екологічному стані. Такий висновок зробив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов після інспекційної поїздки військовими частинами, розташованими в Івано-Франківській області.

– Дуже приємні враження у мене залишились після відвідування складів у селищі Делятин, – зазначив командувач Сухопутних військ. – Незважаючи на те, що рішення про зберігання там боєприпасів було прийнято лише у 2004 році, складається враження, що ці склади існують вже давно. Порядку та організованості, які панують там, може позаздрити будь-яка господиня. Крім цього, хочу відзначити роботу всього особового складу військових складів ракетного палива меланж, які розташовані поблизу села Ценжів. Незважаючи на всі складнощі, військовослужбовцям вдається вчасно проводити відвантаження меланжу і всі ці роботи вони виконують на високому професійному рівні, без зауважень як з боку представників заводу-переробника, так і незалежних та державних екологічних служб Прикарпаття.

Нагадаємо, що попри кризовий стан національної економіки та хронічне недофінансування Збройних Сил гроші на підтримання безпечності складів та арсеналів Міністерства оборони України завжди виділялись. Так, у попередні роки було повністю оновлено всю пожежну сигналізацію та замінено на сучасну систему охорони арсеналу в Делятині. Особовий склад частин, які займаються зберіганням військової техніки, майна та боєприпасів, постійно професійно вдосконалюється.

Автор: Підполковник Тарас Грень, Західний регіональний медіа-центр МО України
Обговорити на форумі