друкувати


На клумбах Івано-Франківська цього не буде традиційних тюльпанів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-19 09:06:35
В Івано-Франківську розпочалася кампанія з озеленення міста. "Ми висадили в пішохідній зоні п’ять тисяч нарцисів, - повідомив "Експресу" директор ВАТ "Зелене господарство" Василь Федів, - Коли зійде сніг, вони розквітнуть. А потім, коли відцвітуть, на їх місце ми плануємо посадити інші квіти, які цвістимуть до самої осені. Загалом в попередні роки було висаджено тридцять одну тисячу нарцисів".

Крім квітів планується висадити 400 кленів, багато кущів та інших багатолітніх рослин. Щоправда лише на висадку кленів потрібно 160 тисяч гривень. В даний час працівники "Зеленого господарства" намагаються віднайти відповідні кошти.

В той же час, івано-франківці скоріш за все не побачать цього року традиційних для обласного центру тюльпанів. Як зазначає пан Федів, вони цієї весни не сходитимуть, оскільки їх крадуть мешканці міста та викопують бродячи собаки. "Натомість, - продовжує В.Федів, - ми висадили 6 тисяч штук віоли, яку підсаджуватимемо на клумби Івано-Франківська замість тюльпанів".

Як би там не було, а до Дня місто, яке традиційно відзначається в травні Івано-Франківськ, - переконаний В.Федів, - радуватиме своїх мешканців розмаїттям кольорів і пахощів.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі