друкувати


Раз на рік в подільських копальнях розгоряється війна...

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-18 03:22:20
Глибокі печери, безкінечні темні тунелі, які приховують безліч небезпек – раз на рік, навесні, стара закинута вапнякова шахта поблизу села Підкам’янець-Подільський, що на Хмельниччині, на одну добу перетворюється на заплутане і таємниче московське метро постядерного періоду.

Адже силами місцевих ентузіастів тут вже другий рік поспіль проводиться рольова гра за мотивами відомого фантастичного роману "Метро-2033" російського письменника Дмитра Глуховського. "Цього року гра відбудеться 20–21 березня і носитиме назву "Метро-2. Пошук рішення", – розповідає "Експресу" учасник івано-франківської команди "Мертвий півень" Андрій Пастушенко, – В грі беруть участь 200 чоловік, які протягом доби виживатимуть у підземеллі без будь-якого зв’язку з зовнішнім світом".

Торгівля, війна, укладення та розірвання союзів, боротьба з примарними монстрами із зовнішнього світу – все це входить у програму дійства. Як і в романі основною валютою для купівлі харчів та необхідних в побуті речей є боєприпаси, щоправда не до бойової, а до страйкбольної зброї, яка використовується учасниками для воєн між станціями та боротьби з "монстрами". "Організатори гри, а це подільська команда "Еліт-группен", подбали про все. – веде далі А.Пастушенко, – Тут буде і бар і продаж харчів, і пункт реалізації боєприпасів, і звісно медичний пункт. Останнє є особливо важливим, оскільки в печерах при обмеженому освітленні існує постійна небезпека травматизму. Минулого року під час гри травмувалися двоє. Щоправда зараз вони знову висловили бажання поборотись за своє метро".

На думку організаторів заходу, проведення такої гри принесе багато користі суспільству, оскільки дозволить забрати молодь з вулиці, привити молодим людям елементарні навички виживання в екстремальних ситуаціях.

Прикарпаття цього року на грі будуть представляти 14 осіб – четверо хлопців з Івано-Франківської страйкбольної команди "Мертвий півень" та 10 коломиян з команди "Гуцули".

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі