друкувати


Майбутній мер — за безпечний секс

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-18 03:11:20
На Вічевому майдані Івано-Франківська студенти місцевих вишів у рамках акції "Разом до здоров'я" агітували за безпечний секс та розповідали про шкідливість раннього статевого життя.

Молоді люди роздали своїм ровесникам кілька сотень листівок з інформацією про сучасні практики зі збереження репродуктивного здоров’я і планування сім’ї. "У брошурах розповідається як вберегтися від венеричних захворювань, уникнути безпліддя, про наслідки абортів та систему планування сім'ї, – розповідає один з ініціаторів акції Любомир Кітраль з івано-франківського медуніверситету. – На сьогодні, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, саме раннє статеве життя та багато контактів стають причиною розповсюдження інфекції, в тому числі СНІДу, тисяч абортів. покинутих дітей та безпліддя подружніх пар. Отож нашою метою є донести до молоді віком від 16 до 26 років інформацію про те, як цього можна уникнути.

"Ініціатива проведення акції виникла у студентів – учасників проекту "Вибори студентського мера-2010". Для того, аби перегони приносили реальну користь Івано-Франківську, ми допомагаємо представникам вишів втілювати у життя розроблені ними корисні соціальні проекти, – каже "Експресу" організатор студентських виборів Юрій Соловей. – Молоді люди мають розуміти, що здорова та щаслива родина не можлива без: заняття спортом, відмови від шкідливих звичок, здорової їжі та активного відпочинку! Саме тому ми закликаємо молодь берегти здоров’я, і в цьому нам допомагають майбутні лікарі".

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі