друкувати


Рятувальники МНС йдуть у народ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-18 03:07:03
Щоб запобігти вогняній біді, представники МНС Прикарпаття разом з газовиками, електриками, правоохоронцями та депутатами місцевих рад ходять від хати до хати по селах області та розповідають, як уникнути лиха.

Особлива увага до самотніх старих людей, малозабезпечених, багатодітних та тих, хто зловживає алкоголем і наркотиками. Де мешкають ці люди, у селах знають всі. Як правило, у багатьох із так званих проблемних родин, немає телевізора, вони не читають газет та не особливо переймаються тим, що твориться навколо. Отож і протипожежні правила для них, як не дивно, невідомі.

"У сільських помешканнях є й старенькі печі, що стають, здебільшого причиною нещасть, - каже заступник начальника ГУ МНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький. - Чимало клопотів завдають саморобні газові приклади. Люди намагаються зекономити, а знаходять біду. Нерідко причиною пожеж є халатність. Горе-господині буває, залишають їжу на плиті, а самі йдуть до сусідок на посиденьки. Тим часом за кілька хвилини вони ризикують залишитися і без їжі, і без хати. Горять господи і господарі через куріння в ліжку в нетверезому стані".

1095 пожеж понад 60 загиблих - невтішна статистика за минулий рік. У 90 відсотків лиха винні люди. Рятувальники сподіваються, що після такий рейдів кількість викликів до їхньої служби значно скоротиться.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі