друкувати


В "Україну" по медалі та здоров’я

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-18 02:52:31
Івано-франківське відділення спортивного товариства "Україна" підсумувало спортивні досягнення.

Протягом 20 років тут готують призерів світових та європейських чемпіонатів. На сьогодні найбільшою цінністю для товариства є вихованці обласних спортивних шкіл, які представляли Україну на цьогорічних олімпійських іграх у Ванкувері. Тренери товариства відзначають, що всі спортсмени були добре підготовлені та не було ані достатньої фінансової, ані моральної підтримки. Через це прикарпатці та й взагалі українські спортсмени зазнали поразки.

Наразі в спортивному товаристві культивують 22 види спорту, серед яких 14 не олімпійські. У святковий день за добрі результати членів організації — понад 40 тренерів та спортсменів нагородили відзнаками. "Люди, які тут тренуються і тренують — це спортивні легенди, — мовить керівник обласного управління спорту Роман Вірастюк (на фото) який і сам був членом цього товариства. — За часи незалежності України ще не було таких олімпійських ігор, у яких би не брали участь вихованці цього товариства".

І під час свята тренери не забувають про свою роботу. Вони закликали місцевих мешканців приводити своїх дітей у товариство. "Якщо вони навіть і не досягнуть вагомих спортивних результатів, — то отримають добре виховання, стануть дисциплінованими, відповідальними, а найголовніше — будуть здоровими", — мовлять люди, які виховали не одного призера всеукраїнських, європейських та світових змагань.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі