друкувати


Standard & Poor's: Рейтинг України росте

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-18 11:34:23
Рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило суверенний кредитний рейтинг України за національною шкалою з "uaBBB" до "uaA".

Рейтингова дія слідувала за підвищенням суверенних рейтингів України за міжнародною шкалою: по зобов'язаннях в іноземній валюті - до "B-/C", по зобов'язаннях в національній валюті - до "В/в" 11 березня 2010 р., повідомляє ТСН.

"Підвищення суверенних рейтингів за міжнародною шкалою, що відбулося минулого тижня, було обумовлене формуванням нового уряду в Україні і нашим припущенням про те, що це може привести до формування більш послідовної стратегії і поліпшення стосунків з офіційними кредиторами", - заявив Джон Чамберс, глава комітету Standard & Poor's по суверенних рейтингах.

Як повідомлялося, 12 березня Standard&Poor's підвищило рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті з рівня CCC+/C до рівня B-/C.

Нагадаємо, вчора, 17 березня, Міжнародне рейтингове агентство Fitch поліпшило прогноз рейтингів України з "негативного" до "стабільного".

Водночас Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті B- і короткостроковий рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті B.

Обговорити на форумі