друкувати


Авторинок Європи виріс в лютому на 3%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-17 05:15:32
Продажі автомобілів на території Євросоюзу виросли на три відсотки в лютому 2010 року, що є незначним поліпшенням у порівнянні з показниками попередніх місяців, заявила асоціація автовиробників ACEA.

Основною причиною слабкого зростання ACEA назвала поступове зменшення урядових субсидій. У лютому продажі автомобілів в Євросоюзі виросли всього на три відсотки в річному вирахуванні проти 12,9-процентного зростання в січні 2010 року, повідомляє Взгляд.

Минулого року уряди багатьох країн ввели спеціальні заходи стимулювання ринку для допомоги автоконцернам, чиї продажі сильно постраждали в період всесвітньої економічної кризи. Проте в даний час ці схеми підтримки слабшають, і продажі автомобілів у Європі, як очікується, неминуче впадуть у 2010 році.

У Німеччині, де дія урядових схем припинилася на початку вересня 2009 року, продажі автомобілів впали на 29,8%. На тлі цього французький авторинок, на якому утилізаційні схеми працюють до цих пір, отримав 18,2% збільшення продажів.

Керівники компаній Renault і PSA Peugeot Citroen прогнозують падіння європейського авторинку на 10% і 9% відповідно у 2010 році, повідомляє Reuters.

Обговорити на форумі