друкувати


Прикарпаття: Залишок коштів – на погашення заборгованості

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-17 02:32:05
15 березня 37 сесія Івано-Франківської обласної ради вирішила спрямувати вільний залишок коштів загального та спеціального фондів обласного бюджету на погашення кредиторської заборгованості, в тому числі за капітальні видатки.

Через непроведення в грудні 2009 року Державним казначейством в області платіжних доручень розпорядників і одержувачів коштів місцевих бюджетів – по видатках загального та спеціального фондів – утворилася кредиторська заборгованість в сумі 67,5 млн грн, в тому числі по загальному фонду в сумі 40,8 млн грн; по спеціальному фонду – 26,7 млн грн, повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської обласної ради.

З цього питання перед депутатським корпусом виступила начальник відділу аналізу обласних програм і бюджету виконавчого апарату обласної ради Марія Семенців. За її словами, на початок цього року заборгованість розпорядників коштів обласного бюджету становить 14,3 млн. грн., зокрема по капвидатках – 10,5 млн грн.

Аргументуючи прийняття такого рішення Марія Семенців уточнила: відповідно до укладених договорів підприємства та організації області виконали роботи, надали послуги та поставили товари за рахунок бюджетних коштів, проте оплату не отримали. Постанова Кабміну №1414 від 29 грудня 2009 року "Про заходи щодо організації бюджетного процесу у 2010 році", із внесеними змінами, пропонує погасити зазначену кредиторську заборгованість за рахунок коштів спеціального фонду обласного бюджету, які склалися станом на 1 січня 2010 року.

Рішенням останньої березневої сесії облради затверджено оборотну касову готівку обласного бюджету на 2010 рік в розмірі, визначеному рішенням ради №737 від 13 січня 2009 року "Про обласний бюджет на 2009 рік".

Обласній державній адміністрації рекомендовано внести зміни у тимчасовий розпис обласного бюджету шляхом спрямування коштів вільного залишку коштів загального фонду та залишків спеціального фонду обласного бюджету, які склалися станом на січня 2010 року на погашення кредиторської заборгованості, в тому числі за капітальними видатками, що утворилася станом на 1 січня 2010 року.

Головне управління Держказначейства України в області зобов’язано "забезпечити своєчасне і повне розрахунково-касове обслуговування розпорядників і одержувачів коштів місцевих бюджетів". Контроль за виконанням цього рішення покладено на першого заступника голови облради Зіновія Береговського та голову постійної комісії з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій Олега Синютку.

Обговорити на форумі