друкувати


Від "данини" короля Данила – до сьогодення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-17 02:19:16
- Як Ви ставитесь до деклараційної кампанії і взагалі до ролі податків у нашому житті - на це запитання кореспондента "Районного вісника" відповідає Олександр Береговський – генеральний директор – науковий керівник Національного заповідника "Давній Галич".

Як і сотні моїх земляків – галичан, я спадкоємець наших пращурів Галицького-Волинського князівства - які були не лише хоробрими воїнами та захищали край від нападів татар, а й хорошими господарями, дбали про добробут та процвітання князівства, сплачуючи данину до казни.

Сучасники повинні наслідувати приклад предків і сплачувати до державної скарбниці частку своїх доходів, щоб економіка України міцніла і процвітала.

Національний заповідник "Давній Галич" займається охороною культурної спадщини Галицько-Волинського князівства та повністю фінансується з бюджету. Сподіваюся, що галичани з розумінням поставляться до свого конституційного обов’язку. Тим більше, що ставка податку з доходів фізичних осіб у нас найнижча в Європі і становить 15 відсотків. Вся сума цього податку зараховується до місцевого бюджету, і таким чином , сплативши його, громадянин бере участь у фінансуванні культури, освіти, медицини у своєму місті чи районі. Тож хотілось би, щоб і в наших громадян високою була податкова свідомість, щоб усі розуміли: без податків не може існувати жодна держава у світі. Від сумлінності кожного платника податків залежить майбутнє наступних поколінь, повідомляє ДПІ в Галицькому районі .

Обговорити на форумі