друкувати


В ПР кажуть, що багато БЮТівців хочуть в коаліцію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-17 10:21:45
Дуже багато депутатів від БЮТ готові працювати в коаліції. Про це заявила депутат від Партії регіонів Юлія Новікова в ефірі одного з телеканалів.

"Кількість депутатів, які бажають працювати в коаліції, буде додаватися. По-перше, депутати не були впевнені, що так швидко створять коаліцію. Ніхто в це не вірив", - сказала вона, повідомляє ТСН.

"У кулуарних розмовах дуже багато депутатів з фракції БЮТ хочуть і готові працювати... Я впевнена, що можливості є", - заявила депутат.

Крім того, коментуючи заяви лідера Компартії Петра Симоненка щодо віце-прем'єра Сергія Тігіпка, Новікова зазначила: "Комуністи відстоюють інтереси незаможних громадян та інтереси своїх виборців".

"Це абсолютно нормально і нормальні політичні заяви, які робить Симоненко", - вважає депутат від Партії регіонів.

Як відомо, раніше Симоненко заявив, що Тігіпко перетворюється на "політичного шоумена".

Також Новікова вважає, що опозиція не буде блокувати роботу парламенту з метою недопущення складення присяги новими депутатами парламенту.

"Я не думаю, що опозиція блокуватиме роботу парламенту. Це було б абсолютно неконструктивно, абсолютно антинародно і антидержавно. Мені, чесно кажучи, такий варіант навіть розглядати не хочеться", - зазначила вона.

Нагадаємо, 16 березня офіційне видання Верховної ради "Голос України" опублікувало персональний склад парламентської коаліції. У списку - по 6 депутатів від БЮТ та НУ-НС.

У відповідний список увійшли всі 172 депутати від Партії регіонів, 27 від Комуністичної партії України та 20 від Блоку Литвина (усього 219).

На індивідуальній основі в коаліцію ввійшли депутати від БЮТ Віталій Барвіненко, Геннадій Задирко, Володимир Каплієнко, Юрій Полунєєв, Ігор Савченко й Олег Черпіцький.

Також до парламентської більшості увійшли шестеро депутатів від НУ-НС: Юрій Бут, Станіслав Довгий, Олександр Омельченко, Ігор Палиця, Іван Плющ, Володимир Поляченко.

Крім того, у більшість увійшли 4 позафракційних депутати: Інна Богословська, Василь Кисельов, Ігор Рибаков і Тарас Чорновіл.

Обговорити на форумі