друкувати


Юрій Соловей не довіряє судам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-17 10:09:52
"Політдоцільність в Україні сьогодні переважає не тільки над законом, але й над здоровим глуздом" - констатував один з претендентів на посаду Івано-Франківського міського голови, голова "Громадського форму Івано-Франківська" Юрій Соловей, який став гостем першого засідання прес-центру "Вектор", що нещодавно розпочав свою роботу в обласному центрі.

На думку пана Солов’я, на сьогоднішній день в Україні склалася ситуація, коли народ на місцях зневірився у представниках провідних політичних еліт, а тому Партія Регіонів та БЮТ не мають жодних шансів на перемогу на місцевих виборах, що зумовило їх відкладення на невизначений термін.

В свою чергу, перенесення виборів, - переконаний політик, - може в травні цього року поставити руба питання про легітимність міських, сільських та селищних голів. Не вірить Ю.Соловей і в позитивне рішення Київського окружного адмінсуду за позовом кількох громадсько-політичних структур про скасування відповідної постанови Верховної Ради. З його слів, суди зараз також підпорядковані інтересам певних олігархічних кіл. Тому вже сьогодні затягується призначення розгляду даної справи.

Втім, журналістів більше цікавили конкретні пропозиції щодо покращення благоустрою м.Івано-Франківська, з якими гість прес-центру збирається йти на вибори. Зокрема, Ю.Соловей пообіцяв віднайти 30 мільйонів євро на ремонти доріг в обласному центрі. Він переконаний, що такі кошти можна віднайти за рахунок випуску облігацій муніципального займу. Лідер "Громадського форуму" також піддав критиці ситуацію з теплопостачанням обласного центру, зокрема відсутність укладених угод між тепло постачальниками та населенням, що позбавляє останніх будь-яких прав у відносинах з комунальниками.

Організаторами прес-центру передбачається, що він засідатиме щовівторка о 11.00 годині і до участі в ньому запрошуватимуться представники місцевого політикуму, владних та бізнесових структур. Планується, що наступним гостем стане керівник фракції БЮТ в обласній раді Юрій Романюк.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі