друкувати


Д.Табачник: Політичні погляди не будуть мати ніякого відношення до роботи міністерства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-16 03:20:42
Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник в інтерв'ю ТСН заявив, що його особисті погляди не вплинуть на роботу Міністерства освіти.

"Головні пріоритети – це деполітизація освіти, максимальне надання автономії вищим навчальним закладам, збереження, але модернізація тестування, щоб тестування людина могла скласти максимально зручно. Мої політичні погляди, тим більше висловлені під час гострої виборчої компанії, ніякого відношення не будуть мати до роботи міністерства, яке буде чітко працювати", – зазначив Дмитро Табачник.

Нагадаємо, 12 березня у Тернополі оголосили про початок всеукраїнської кампанії "Табачник, іди геть!". Активісти кампанії вважають, що керувати освітою в Україні не може людина з чіткими проросійськими поглядами.

Табачника звинувачують у поширенні неправдивих даних про ОУН-УПА, в пропаганді російської мови в Україні та у фальсифікації конкурсу "Великі Українці", в результаті якої переможцем не став Степан Бандера.

Після призначення Табачника на посаду міністра освіти у новому уряді Миколи Азарова лідер депутатської групи "За Україну!" В’ячеслав Кириленко зареєстрував у Верховній раді проект постанови про його звільнення.

Обговорити на форумі