друкувати


У Японії з'явиться унікальне містечко для людей похилого віку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-16 02:28:32
Поруч з Токіо незабаром з'явиться унікальне містечко для людей похилого віку.

Комплекс розміститься на території населеного пункту Касіва, що примикає до Токіо. Муніципальна влада розробила проект знесення п'ятиповерхівок і будівництва на цій території комплексів висотних будинків. У центрі кожного з них будуть медичні центри, що забезпечуватимуть мешканцям 24-годинний догляд. Поруч розташуються ресторани, повідомляє Газета.ua.

Дослідження показують, що в Японії багато людей, яким уже за сімдесят, ще фізично активні і готові працювати, але не хочуть кожен день трястися в переповнених електричках на роботу. Для них у комплексах підготовлені різні майстерні, бізнес-центри і навіть ферми на дахах будинків для вирощування квітів і екологічно чистих овочів. Літнім людям можуть запропонувати попрацювати і в дитячих садках, групах продовженого дня для школярів.

За прогнозами експертів, у Японії до 2030 року понад 30 відсотків населення становитимуть люди старші 65 років. У разі успіху експерименту такі проекти будуть здійснювати і в інших районах швидко старіючої Японії, щоб зробити її інфраструктуру найбільш придатною для літніх людей.

Обговорити на форумі