друкувати


ТРК "Надвірна" провела щорічну пряму телефонну лінію про декларування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-12 03:21:34
Вже традиційною є проведення щороку прямої телефонної лінії на ТРК "Надвірна" під час кампанії декларування доходів громадян, отриманих у минулому році.

Так, на початку березня в прямому ефірі на ТРК "Надвірна" провела "гарячу" телефонну лінію з питань декларування доходів громадян, отриманих у 2009 році начальник відділу оподаткування фізичних осіб Модіна М.О., повідомляє ДПІ в Надвірнянському районі.

У своєму виступі Модіна М.О. відмітила, що процес декларуваня доходів громадян-важлива складова оподаткування, одне з призначень якого-виховання податкової культури у населення, тобто свідомого бажання громадян виконувати свій конституційний обов"язок щодо декларування доходів. Також зупинилася на тих доходах, які громадяни в обов"язковому порядку повинні задекларувати, а також про право громадян на отримання податкового кредиту.

Під час прямого ефіру відповіла на запитання, щодо отримання податкового кредиту по платі за навчання, щодо сплати податку отриманого нерезидентом у вигляді спадщини, термінів повернення коштів по податковому кредиту, сплаті податку при відчуженні рухомого майна (автомобілів) та інші.

Журналіст телебачення Володимир Молдавчук відмітив, що незважаючи на щорічну широкомасштабну роботу розгорнуту працівниками органів ДПС, щодо декларування своїх доходів, все таки настане час, коли декларуючи доходи громадяни будуть демонструвати власну громадянську позицію, так як і громадяни багатьох зарубіжних країн, тому що це питання совісті кожного українця.

Наостанку надала інформацію про те, де можна отримання детальну інформацію з питань декларування, адреси офіційних веб-сайтів та інформаційно-довідкового департаменту.

На початку прямого ефірі як і у інші дні проходить демонстрація відео-ролика по декларуванню, створеного працівниками ТРК "Надвірна".

Обговорити на форумі