друкувати


"Дивосвіт" допоможе дітям та молоді з функціональними обмеженнями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-12 11:46:41
Рішенням Івано-Франківської міської ради ХХVIII сесії п'ятого демократичного скликання від 27.06.2008 року створено Центр соціально-психологічної реабілітації. Наразі він розташований в орендованому приміщенні НРЦ. З пропозицією створення належних умов та збільшення площі приміщень Центру, а також інвестування в його будівництво за новітніми європейськими технологіями, виступило німецьке товариство "Кнорр-Бремзе Глобаль Каре", яке фінансує благодійні проекти у цілому світі.

За кошти цього німецького товариства у 2009 році було відремонтовано та реконструйовано приміщення "Дивосвіту", а також передано для Центру транспортний засіб, спеціально обладнаний для перевезення дітей та молоді з функціональними обмеженнями, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Тричі представники Товариства "Кнорр-Бремзе Глобаль Каре" перебували з візитом в Івано-Франківську та приймали участь у робочих засіданнях з метою вирішення питань щодо початку будівництва Центру "Дивосвіт". Але будівництво могло розпочатися лише при наявності земельної ділянки площею 2-5 га. Така земельна ділянка була знайдена на території ВАТ "Автоливмаш", яке знаходиться в стадії відновлення платоспроможності.

Після тривалих перемовин з керівництвом ВАТ "Автоливмаш" та головою Микитинецької сільської ради було досягнуто домовленості про викуп майна, яке знаходиться на згаданій ділянці. А на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міськради було прийнято рішення внести на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради проект рішення "Про викуп майна ВАТ "Автоливмаш", що дозволить передати земельну ділянку в с.Микитинці під будівництво окремого комплексу Центру "Дивосвіт" за новітніми європейськими технологіями.

Прийняття даного рішення дасть змогу безоплатно передати земельну ділянку для будівництва Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Дивосвіт". За кошти інвестора, Товариства "Кнорр-Бремзе Глобаль Каре", Центр "Дивосвіт" буде спроектований, збудований, оснащений та утримуватиметься впродовж двох років. Після цього його буде передано на баланс міста.

Джерело: sport.if.ua
Обговорити на форумі