друкувати


Financial Times сподівається на стабільність в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-12 10:39:46
Financial Times в аналітичній колонці Lex відгукується на формування нового уряду в Україні і називає це позитивною ознакою.

У статті мовиться, що західні уряди можуть бути стурбовані проросійськістю Віктора Януковича, але інвестори більше зацікавлені у політичній стабільності.

Швидке формування уряду, пише Financial Times, відсуває імовірність дострокових парламентських виборів та продовження політичного вакууму.

Ще важливіше на думку часописа те, що дієвий уряд з надійною більшістю у парламенті уможливлює схвалення нового бюджету зі скороченням витрат, а це може переконати МВФ відновити програму позик Україні, призупинену минулого року.

Але Financial Times також нагадує, що саме Партія регіонів Віктора Януковича провела через Верховну раду рішення про підвищення мінімальних зарплат і пенсій – те рішення стало приводом для замороження кредитної допомоги МВФ Україні.

Газета вказує, що пан Янукович під час виборчої кампанії обіцяв дотримуватися гасел підвищення соціальних виплат і називає це небезпекою.

Джерело: Бі-Бі-Сі
Обговорити на форумі