друкувати


В "КиївЕкспоПлазі" вчора відкрився 7-ий меблевий форум

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-11 05:35:36
"Ти подивися, дивани й ті вже роблять із каменями від Сваровські", — каже чоловік другові, розглядаючи вчора шкіряне крісло на Міжнародному меблевому форумі.

Сьомий за рахунком меблевий форум відкрився 10 березня у столичному виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза". До Києва приїхали півтисячі меблевих компаній із 11 країн. Серед них — фірми з Австрії, Естонії, Німеччини, Італії, Польщі, Румунії, Туреччини, Росії та Франції. На виставці можна побачити шафи, які відкриваються лише дотиком руки, крісла у вигляді жіночих туфель, дитячі ліжка у формі автомобіля.

Україну на виставці представляє 17 виробників. Олександр Бєляєв, 44 роки, президент Української асоціації меблевиків, розповідає, що торік підприємств було 27.

— Цього року менше, бо криза. Багато підприємств, які приїжджали минулого року, збанкрутіли, — пояснює Олександр Бєляєв.

— Хочемо, щоб румунська продукція була на українському ринку. Приїхали 10 румунських підприємств. Наші меблі якісні, стійкі, з новими технологіями, — розповідає російською Траян Лауренціу Хрістя, посол Румунії в Україні. Каже, що купив до своєї резиденції та до київської квартири меблі, які виставляють на форумі. Проводить до різьбленого дивана із тканиною. Каже, такий самий стоїть у кабінеті.

— А такий вже п’ять років у київській квартирі. Маю двох малих дітей. Старшому 3,5 року, меншому — 2,5. Вони стрибають на цьому дивані, качаються, а він — як новий, — показує посол на коричневий шкіряний диван. На виставці він коштує 10 тис. грн.

Киянка Ірина Олександрівна, 61 рік, вибирає шафу-купе. Зупиняється біля італійської золотистого кольору.

— Приходжу сюди вже п’ятий рік. Раніше було дешевше, зараз ціни штучно завищені. Люблю харківські й одеські меблі. По магазинах не ходжу принципово. А тут можна подивитися, помацати, — каже Ірина Олександрівна.

Виставка триватиме до 13 березня. Олександр Бєляєв радить прийти в останній день форуму. Тоді меблі можна придбати зі 30-відсотковою знижкою.

Автор: Оксана ХУДОЯР, Газета.ua
Обговорити на форумі