друкувати


Nissan Murano почне виробництво в Росії в 2011 році

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-11 05:09:45
Японська автомобільна компанія Nissan на початку 2011 року почне виробництво в Росії третьої моделі позашляховика Murano, заявив на прес-конференції гендиректор Nissan Manufacturing Rus Фудзіо Хосака.

Зараз на заводі в Санкт-Петербурзі вже проводяться автомобілі Nissan Teana, Nissan X-Trail. Хосака також повідомив, що російський завод Nissan з червня 2010 вводить другу зміну. З лютого компанія вже набирає персонал, всього буде створено 600 додаткових робочих місць, повідомляє Взгляд.

Завод компанії Nissan, що відкрився в промзоні «Кам'янка» у червні 2009 року, став третім автовиробництвом на території Петербурга. Інвестиції в проект склали 200 млн доларів. З виходом на проектну потужність завод буде виробляти 50 тис. автомобілів на рік. Підприємство планує поступово нарощувати обсяги виробництва відповідно до вимоги ринку.

Говорячи про локалізацію виробництва, Хосака зазначив, що в 2010 році будуть проводитися роботи по локалізації таких елементів, як бампер, сидіння, вихлопна система.

У свою чергу, як зазначив гендиректор Nissan Manufacturing Rus Франсуа Гупіль де Буйе, в 2010 року Nissan планує збільшити продажі в Росії всіх моделей до 70 тис. машин проти 62 тис. 434 машин в 2009 році. За його словами, Росія є для Nissan таким самим перспективним ринком, як США і Китай. За прогнозом Nissan обсяг ринку нових автомобілів в 2010 р в РФ складе 1,6 млн машин.

Крім Nissan в Петербурзі працює завод японської компанії Toyota, а також американський GM. У північній столиці налагоджено випуск шести моделей автомобілів зарубіжних брендів

Обговорити на форумі