друкувати


Олександра Петрик: Генерали переклали свою роботу на двірників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-11 03:27:43
В Івано-Франківську місцевих двірників намагаються зробити "цапами-відбувайлами" за можливий провал весняного призову.

Всього близько 40% юнаків, що підлягають призову на військову службу, отримали повістки і лише менше третини з них з’явилось для проходження медичної комісії. Такі невтішні цифри оприлюднив Івано-Франківський міський військовий комісар Ігор Сорокопуд. "У Івано-Франківську призову на сьогодні підлягає 2359 юнаків, – повідомив "Експресу" пан Сорокопуд, – Нами підготовлено відповідні повістки. Але, на жаль, у нас не тільки велика кількість не оповіщених, у розрізі по кожному ЖЕО від 20 до 70 %, так і явка із числа оповіщених – із 1285 на сьогоднішній день для проходження комісії з’явилося лише 341 юнак".

У ситуації, що склалася, військові звинувачують Івано-Франківські ЖЕО. Мовляв, їх посадові особи, відповідальні за військовий облік неналежно виконують свої обов’язки.

Натомість, комунальники скаржаться, що військкомат переклав на їх працівників невластиві їм функції. "Генерали спустили свою роботу на двірників, – розповідає "Експресу" начальник Івано-Франківського ЖЕО №2 Олександра Петрик, – Адже у нас саме двірники розносять повістки. Це відриває їх від основної роботи. При чому роблять вони це абсолютно безоплатно. Приходить двірник, запитує, чи проживає в квартирі призовник, зазначений в повістці, а йому відповідають немає. Жодних повноважень перевіряти правдивість таких слів чи, тим більше примушувати призовника до явки у військомат наші двірники не мають. Нехай цим займаються військові".
Додатковою проблемою є той факт, що працівників ЖЕО примушують вести військовий облік у будинках, які не перебувають у їх віданні. "Гуртожитки, будинки ОСББ… – ми не маємо жодного доступу до осіб, зареєстрованих в них, – продовжує пані Петрик, – Зрештою, самі військові не потребують такої кількості призовників, про яку говорять".

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі