друкувати


М.Томенко: Яценюка і Тігіпка важко позиціонувати як опозиційних діячів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-11 09:53:56
Арсенія Яценюка і Сергія Тігіпка важко позиціонувати як опозиційних діячів, поки вони пишуть листи і домовляються про посаду прем’єра з Януковичем. Таку думку висловив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко.

"Не можна зранку бути в опозиції, а в обід іти до Януковича випрошувати посаду прем’єр-міністра. Ми здивуємо світ, бо у нас опозиція до обіду в опозиції, а після обіду - допомагає Януковичу", - сказав він, повідомляє прес-служба БЮТ.

Томенко зазначив, що його здивували заяви Яценюка про перехід в опозицію, адже стаття 13 закону про регламент Верховної Ради чітко визначає статус опозиційної фракції і хто може створювати опозиційний уряд.

Лише та фракція, яка ухвалила відповідне рішення про перехід в опозицію та виголосила з трибуни про те, що діє в опозиції, діє як опозиція. Згідно закону у Верховній Раді не може бути двох опозиційних фракцій - може бути одна фракція, або об’єднання фракцій", - наголосив Микола Томенко.

За його словами, відповідно така фракція і формує опозиційний уряд.

"Інакше уявіть собі: ми створимо прецедент – у НУ-НС 4 кандидату у прем’єр-міністри. Потім їх не візьмуть, і всі вони створять опозиційні уряди. І тільки в "Нашій Україні" буде 4 тіньові уряди. Я думаю, це смішно", - сказав Томенко.

Віце-спікер зазначив, що на сьогодні вважає єдиною опозиційною фракцією фракцію БЮТ.

Обговорити на форумі