друкувати


Японці почали в офісах вирощувати овочі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-09 05:51:55
Тенденція вирощувати овочі своїми руками вийшла за межі любителів балконного садівництва і поширюється в японських офісах.

У багатьох офісах Японії співробітники вирощують помідори чері і стручкові боби у квіткових горщиках прямо на своєму робочому місці. Врожаї від цих посадок незначні і служать в основному для того, щоб процес доглядання за рослиною допоміг зняти стрес від рутинної роботи. На відміну від квітів і звичних офісних рослин, вирощування овочів, крім практичної користі, дозволяє пройти з ним всі етапи росту і насолодитися плодами своєї праці, повідомляє Газета.ua.

Токійська рекрутингова компанія Pasona O2 пішла набагато далі - вона перетворила всю свою дев'ятиповерхову офісну будівлю в центрі Токіо в плодоносний сад. На першому поверсі розбите невелике рисове поле, компанія розраховує отримати з нього врожай в 150 кілограмів рису. Баклажани, томати, гарбузи, рапсове поле розташувались поруч із приймальнею на першому поверсі.

Всього в будівлі вирощується 280 видів овочів і злаків. В адміністративному відділі на третьому поверсі плодоносять мандаринові та лимонні дерева. У відділі продаж ростуть солодкі перці. У кімнаті для відвідувачів вирощують різні види салату і петрушки. Вирощуванням овочів займаються виключно самі співробітники. Всі "плантації" облаштовані спеціальним освітленням.

Вирощені своїми руками овочі, як розраховує компанія, поповнять раціон співробітників, а також можуть стати оригінальним презентом відвідувачам.

Обговорити на форумі