друкувати


В Івано-Франківську взялися за налагодження дисципліни перевізників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-09 12:40:05
В Івано-Франківську взялися за налагодження дисципліни численних перевізників, які обслуговують міські автобусні маршрути.

"Ми хочемо, аби перевезення в обласному центрі Прикарпаття були якісними, - розповідає "Експресу" начальник міського управління транспорту Ігор Гнатів. - Для цього ми систематично проводимо наради, перевірки, роз’яснюємо власникам автотранспорту вимоги законодавства, які дають право здійснювати перевезення на міських автобусних маршрутах".

Особливу увагу звертається на виконання договірних зобов’язань та ліцензійних умов та дотримання правил дорожнього руху. За порушення у цих сферах передбачені штрафи та позбавлення ліцензій. "Власники повинні контролювати режим роботи й відпочинку водії, аби люди не перепрацьовувалися, бо стомлений водій на дорозі - це вже небезпека, - продовжує пан Гнатів. - Мають дотримуватися й режиму й графіків руху.

На жаль, є випадки, коли до кінцевої далекої зупинки водії просто не доїжджають, а розвертаються на вокзалі. У цей час в іншому кінці міста люди марно чекають на транспорт. Окрім того, перевізники мають повідомляти у виконком про автобуси, зняті з маршрутів через поломки. У такому випадку слід замінити машину, або це зробить міська влада" . А за неввічливе ставлення до пільгової категорії пасажирів та відмову безкоштовно їх перевозити, окремі водії позбулися роботи. Каратимуть і власників, як і не інформують своїх працівників про ті чи інші вимоги міськвиконкому.

"Перевізникам також потрібно приділяли більше уваги технічному стані автобусів та періодично проводити технічні огляди на спеціалізованих дільницях, - мовить начальник територіального управління Головавтотрансінспекції. Богдан Свіщовський. - Варто покращити й контроль за своїми водіями щодо проведення ними щоденного перед та післярейсового технічного й медичного оглядів у механіка та лікаря. У нічний час автобуси повинні стояти на стоянках, з якими власники мають укладені угоди".

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі