друкувати


В баскетбол з тенісними м’ячами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-08 04:46:10
Навчитися добре грати в баскетбол за допомогою…тенісних м’ячиків допомагає школярам вчитель фізкультури Василь Бабій з Коломиї.

…У залі чергові шкільні змагання. Перед грою розминка. Заміть очікуваних великих м’ячів, в руках школярів невеличкі зелені м’ячики для тенісу. "Вони набагато меші, - розповідає "Експресу" пан Бабій, - отож діти можуть їх контролювати та потім краще зорієнтуватися під час гри". За допомогою різноманітних вправ фізкультурник навчає зосереджувати на м’ячі зір та концентрувати увагу на руці й різного виду ударах.

Діти тренуються на місці і в русі. Основною є передача м’яча руками від грудей, однією рукою від плеча, кидки у висоту, в корзину. Найбільша майстерність потрібна при веденні вправо чи вліво вже великого баскетбольного м’яча із закритими очима. При цьому однією рукою дитина закриває очі, а іншою - веде м’яч. Спочатку не всім дітям вдається таке зробити, проте за кілька тренувань - усе виходить. Це й не дивно, адже в баскетболі велику роль відіграє злагодженість команди.

"І тут, - мовить вчитель, - потрібно особливий підхід до дітей". У пана Бабія він, звісно, є. Отож його вихованці неодноразові переможці міських та районних спартакіад. Кілька хлопців - учасники районної збірної, яка їздить на обласні турніри. На запитання про травми під час гри, педагог усміхається і каже, що травмуватися майже неможливо, хіба що треба бути обережним з пальцями. На щастя, вихованці Василя Бабія нічого подібного не пережили. Вони уважні та здорові.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия
Обговорити на форумі