друкувати


Вулиці з найдорожчою нерухомістю (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-07 07:27:24
Для сильних світу цього проблема нерухомості постає в дещо іншому світлі, ніж для простих смертних. По-перше, ціна елітних апартаментів весь час зростає. По-друге, треба стежити за престижем, а значить, придбати маєток у гарному місці. По-третє, велику роль відіграють сусіди - не личить, щоб тим самим повітрям дихав хто-небудь.

Таким чином, найдорожчі і найбільш елітні вулиці світових столиць (і деяких інших міст) можуть стати рідним домом тільки для мільярдерів: ціна 1 кв.м становить $ 190 тис. (Монако), а от квартирка може бути зовсім скромна - всього 4 кімнати, повідомляє Перша рейтингова система.

Ціна квартир на деяких вулицях давно обчислюється мільйонами. Так, на Авеню принцеси Грейс можна купити квартирку за $ 41 млн, а на Severn Road (Гонконг) вартість 1 кв.м становить трохи менше $ 120 тис. У топ-5 найдорожчих вулиць світу увійшли нью-йоркська П'ята авеню, лондонська Кенсінгтон-Палас-Гарденс, паризька авеню Монтань.

Вулиці з найдорожчою нерухомістю

1. Авеню принцеси Грейс (Avenue Princess Grace), Монако

$ 190 тис./кв.м

Вулиця вздовж Середземного моря була названа на честь відомої голлівудської акторки Грейс Келі, дружини Реньє III, принцеси Монако. Пальмова алея - це найдорожча у світі вулиця. Сьогодні ви можете придбати 4-кімнатну квартиру за $ 41 млн. - а отже, 1кв.м елітного житла буде коштувати $ 190 тис. За цю ціну ви отримаєте краєвид з вікна, від якого перехоплюватиме подих, але не більше - адже ваш будинок не буде надсучасним або обладнаним за останнім словом техніки. Єдиний бонус від такої угоди купівлі-продажу - це ваша власна ніша у найвищому з можливих товариств: тільки принци, герцоги, мільярдери, у гіршому випадку - мільйонери. Щоб влитися у вершки суспільства - економте або грайте в лотерею.

2. Severn Road, Гонконг

$ 121 тис./кв.м

Краще, ніж на Severn Road, може бути тільки в раю. Хоча це місце в найвищій точці Гонконгу вже і є райський куточок. З вікна апартаментів видно весь бізнес-центр, його кипіння і велич, а ви залишаєтеся у власній квартирі, у мирі і спокої. Все це всього за $ 121 тис./кв.м.

3. П'ята авеню, Нью-Йорк

$ 80 тис./кв.м

Нью-йоркська П'ята авеню - найбільш іконічна вулиця світу і одна з найдорожчих. П'ята авеню, перерізає Манхеттен. Вона стала домом для самих гламурних і вишуканих магазинів. Всього за $ 44 млн вашими сусідами можуть стати знаменитості з Plaza Hotel... Хоча якщо ви можете собі дозволити купувати за $ 80 тис. 1 кв.м, то й ви багато чого варті.

4. Кенсінгтон-Палас-Гарденс (Kensington Palace Gardens), Лондон

$ 77 тис./кв.м

Заможним жителям Туманного Альбіону (і не тільки жителям, але й усім бажаючим доторкнутися до цього королівського життя) невеликий будинок у вікторіанському стилі обійдеться приблизно в $ 200 млн. Адже сусіди - представники королівської родини, таких де-небудь не знайдеш. Нерухомість в Лондоні дорожчає, так що це ще і хороше капіталовкладення.

5. Авеню Монтан, Париж

$ 54 тис./кв.м

Авеню Монтана в Парижі - це восьмий округ французької столиці. Разом з Єлисейськими полями і авеню Георга V авеню Монтана утворює "золотий трикутник". На одній з найдорожчих вулиць світу розташовані кращі і самі ексклюзивні магазини світу. Модна столиця планети віддає людям краще, що має ... проте за кожне задоволення треба платити - приблизно $ 54 тис./кв.м.

6. Остоженка, Москва

$ 40 тис./кв.м

Московська "Золота миля" - це найдорожча вулиця в Москві. Ціни тут досягають $ 40 тис./кв.м елітного житла. Однак це насолода коштує того: вулиця тягнеться вздовж Москви-ріки, а з вікна можна насолоджуватися краєвидом на символи російської влади і духовності - Кремль і собор Василя Блаженного.

7. Via Suvretta, Сент-Моріц

$ 38 тис./кв.м

Гірськолижний курорт Сент-Моріц (Швейцарія) також має свою особливу вулицю тільки для самих-самих кращих і тих, хто може собі дозволити мати власну резиденцію серед вершин. Вашим сусідом може стати Сільвіо Берлусконі, тільки виберете приміщення, в якому 1 кв.м коштує $ 38 тис.

8. Каролвуд Драйв, Лос-Анджелес

$ 30 тис./кв.м

Каролвуд Драйв, Беверлі Хіллс - для тих, хто не любить замкнутий простір і маленькі приміщення. Усі будинки на цій вулиці будувалися на широку ногу, а тому тільки тут за ваші гроші ви отримаєте справжній палац або віллу. Вашими сусідами стануть відомі актриси і актори, політики та співаки.

9. Wolseley Road, Сідней

$ 28 тис./кв.м

Wolseley Road - дорога вулиця по-австралійськи. Чудовий краєвид - Сіднейська опера, саме місто і гавань, гарні будинки, хороша репутація. Будете в Австралії - заїжджайте на Wolseley Road.

10. Altamount Road, Мумбай

$ 25 тис./кв.м

Altamount Road до недавнього часу була відома лише незначній кількісті заможних індусів. Недавно індійський бізнесмен почав тут грандіозне будівництво. Зовсім скоро на вулиці виросте 27-поверховий палац, де 1 кв.м буде коштувати $ 25 тис.

Обговорити на форумі