друкувати


На дорогах Івано-Франківська - майже надзвичайний стан

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-04 06:03:20
На дорогах Івано-Франківська - майже надзвичайний стан. Разом зі снігом зійшов і асфальт.

Без асфальтного покриття залишилися вулиці, де минулого року робили поточний ремонт. Тим часом, комунальники обіцяють розпочати боротьбу з ямами найближчими днями. Натомість, івано-франківці обурені і радять чиновники самим пройтися вулицями міста.

Мешканець міста пропонує: "Нехай наша мерія вийде і пройдеться. Більше нема чого казати. А як воно може подобатися, коли йдеш і боїшся, щоб тебе ніхто не обляпав, щоб нормально додому дійти, аби не впасти. Скільки людей попадало цього року!? Я вам так скажу, що які ми, такі й дороги. Яку владу маємо, таку й маємо. Усе залежить від нас".

За чиновників соромно

Проте в центрі ще півбіди, справжні проблеми починаються на околицях. Чубинський і Вербицький - іменами авторів гімну України назвали дві вулиці в Івано-Франківську.

Нині мешканцям цих вулиць соромно за вчинок чиновників: "Під цей гімн усі встають. А вулиці розбиті "до ручки". Асфальт кинули 15 років тому, тоді через місяць повернулися і розрили, щоб поставити каналізацію, бо забули. І так воно все насипом лежить, як кажуть "гробом на цвинтарі".

За цілу зиму, кажуть місцеві мешканці, тут сніг навіть грейдером не розчищали. З настанням потепління, талі води позаливали будинки. Проїхати цими вулицями після сходження снігу взагалі неможливо, розповідає івано-франківський автомобіліст: "Це все замерзає, і воно стоїть бетоном. А наші машини низенькі, і воно усе обдирає: і машину, і днище, і бампери. Це ж усе коштує грошей, щоб потім відремонтувати".

На ремонт доріг кредитів не дають

Мешканці Івано-Франківська жаліються, що дорогами, залитими водою, відмовляються їхати таксисти. І швидка допомога такими дорогами доїжджає за годину.

Останнім часом викликати таксі неможливо: вони сюди їхати не хочуть. Один таксист і водій швидкої таки зважилися, заїхали, кажуть - востаннє.

У мерії пояснюють, що вони безсилі. Грошей вистачає лише на латання окремих ям. Аби капітально відремонтувати дороги, традиційно бракує грошей. Їх намагаються знайти, залучивши кредити. Проте поки що переговори з банкірами безрезультатні.

Автор: Слава Угринюк, Бі-Бі-Сі
Обговорити на форумі