друкувати


В.Литвин: На дочасні вибори потрібно близько 1,5 мільярди гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-04 11:27:12
Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що умовою оголошення нової парламентської більшості є підписи 226 депутатів під новою коаліційною угодою. Про це він сказав у середу ввечері в ефірі "5 каналу".

"Моя позиція задекларована давно і неодноразово. Є формальна конституційна вимога. Коли одні говорять, що є коаліція чи нема, правильно розпустив чи створив, то для мене ключове у цьому - 226 підписів", - наголосив спікер.

Литвин підкреслив, що затягувати процес зі створенням коаліції неможливо, бо ситуація розвиватиметься від поганої до гіршої.

"Буде завтра 226 підписів під тим, що люди бажають взяти на себе відповідальність і назватись коаліцією, тоді я зроблю відповідні оголошення. Якщо не буде, то триватиме процес консолідації", - зазначив він і додав, що коаліцію будуть формувати фракції, бо позафракційних дуже мало.

Голова парламенту також вважає, що політичні звинувачення і навішування ярликів будуть. За його словами, ті, хто будуть вдоволено кричати і потирати долоні, розуміють, що вони залишаються у Верховній Раді.

Литвин переконаний, що не буде указу про дострокові вибори Ради.

"Виборів не буде. Може бути остаточний хаос, але я не хочу нагнітати настрої катастрофізму. Вибори потрібно профінансувати, а для цього прийняти бюджет. Якщо в травні його приймуть, то можна буде сказати, що попрацювали оперативно", - сказав він.

Спікер додав, що на дочасні вибори потрібно близько 1,5 мільярди гривень.

Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі