друкувати


Розумні чоловіки рідше зраджують дружинам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-03 02:57:11
Чоловіки з високим інтелектуальним рівнем менше схильні до подружніх зрад. Цей несподіваний факт встановила наукова група зі знаменитої Лондонської школи економіки, пише в середу лондонська газета The Daily Telegraph.

У ході аналізу двох великих і докладних соціологічних досліджень, проведених в США, фахівці ЛШЕ виявили, що чим вище розумовий коефіцієнт чоловіка, тим більше він суворо дотримується принципу моногамності.

Як заявив керівник досліджень професор Сатоши Каназава, моногамність є багато в чому недавнім феноменом у розвитку людини і являє собою "еволюційну новинку". У процесі становлення людини полігамность або багатожонство дозволили зберегти генетичні особливості Homo Sapience. Однак у сучасній цивілізації ця необхідність зникла.

Проте, не всі чоловіки здатні відмовитися від "спадщини попередніх тисячоліть", вважає Каназава. Увійти в нову сучасну еволюційну фазу, яка відрізняється підвищеною подружньої вірності своїй чоловіки, вдається не всім. Зробити це можуть у першу чергу ті представники сильної статі, які відрізняються високим інтелектуальним рівнем, що також є вимогою нового часу, вважають фахівці Лондонської школи економіки.

Що стосується жінок, то їх вірність чи невірність не визначається інтелектуальним рівнем. "Доказів або навіть вказівок на те, що більш розумна жінка є одночасно і більш вірною дружиною, нами виявлено не було", - заявив Каназава, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Джерело: Взгляд
Обговорити на форумі