друкувати


Independent: Падіння коаліції в Україні засвідчує кінець Помаранчевої революції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-03 02:32:30
Часопис зазначає, що розпад парламентської коаліції прозахідного прем'єр-міністра Юлії Тимошенко відкриває шлях до консолідації влади президента Януковича, якого Індепендент називає проросійським.

Про припинення діяльності коаліції заявив спікер парламенту Володимир Литвин, чия фракція була у союзі з Блоком Юлії Тимошенко.

Індепендент зауважує, що відтепер партії представлені у Верховній Раді імовірно групуватимуться довкола Партії Регіонів, лідером якої є Віктор Янукович. Останній вже заявив, що розпустить парламент достроково, якщо там не буде сформовано нової урядової коаліції.

Файненшал Таймс пише з цього приводу, що розвал коаліції відкриває шлях для початку переговорів про нову більшість у Верховній раді. При цьому цитується прем'єр Юлія Тимошенко про те, що розвал коаліції призведе до концентрації влади в руках президента Януковича і дозволить йому "цитата" проводити "антиукраїнську політику".

Часопис передбачає, що пані Тимошенко може оскаржити оголошення спікером парламенту розпуск коаліції у Конституційному суді і зберегти владу ще на кілька тижнів, чи місяців.

Джерело: Бі-Бі-Сі
Обговорити на форумі