друкувати


Особливі економічні зони можуть з'явитися в КНДР

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-02 03:18:37
Керівництво КНДР має намір створити в Пхеньяні і семи інших районах країни особливі економічні зони для залучення іноземного капіталу, якому будуть зроблені, зокрема, податкові пільги.

Для поліпшення транспортної та іншої інфраструктури в середині березня почне діяти також Державний банк розвитку, повідомляє сьогодні провідна японська економічна газета Nikkei з посиланням на представників Корейської міжнародної інвестиційної групи "Депун", повідомляє Взгляд.

Як повідомляється, нею керує один з найближчих соратників лідера КНДР Кім Чен Іра - завідувач відділу єдиного фронту ЦК Трудової партії Кореї Кім Ян Гон.

Передбачається, що при створенні особливих зон і проведення супутніх реформ буде використовуватися успішний китайський досвід. У кожному з виділених районів упор буде зроблений на розвиток конкретних галузей промисловості - в Пхеньяні, наприклад, на нові технології, у місті Расон - на нафтохімію.

Проте на першому етапі основну увагу передбачається приділити розвитку сільського господарства та транспорту, будівництва 100 тис. квартир у Пхеньяні. Для активізації агросектору надії покладаються на отримання допомоги від Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку ООН, передає ІТАР-ТАРС.

Обговорити на форумі