друкувати


Завершилася 47 сесія Коломийської міськради

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-02 09:06:10
Минулої п’ятниці в залі засідань відбулося третє пленарне засідання 47 сесії міської ради, свої звичні місця зайняли всі звичні персонажі. Порядок денний в собі містив найголовніші питання: 1) "Про затвердження звіту про виконання міського бюджету за 2009 рік"; 2) "Про хід виконання Міської програми покращення виховання, навчання та матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2007-2012 роки".

Звично головуючий, Юрій Овчаренко, надав депутатам тридцятихвилинну квоту на запити, звернення та питання. Та цього разу скарг було досить багато, висвітлення всіх наболілих проблем зайняло до години часу.



Ігор Горецький черговий раз підняв тему прибирання снігу на коломийських вулицях. Та і прибирати вже слід не сніг, а лід, який місцями сягає 10-15 см. З різким потеплінням все активно почало топитися і люди змушені пробиратися по імпровізованих міні-річках та міні-озерах. В нашому місці зі снігом боролося близько 30 двірників, що звісно замало. Депутат вимагав при формуванні нового бюджету закласти кошти на 40 двірників. До обговорення питання долучилася Ярослава Ткачук, яка закликала більш активно реагувати на недотримання підприємцями положень про благоустрій міста. Кожен підприєммець має прибирати тротуар коло свого магазину чи кафе, а вразі ігнорування цих обов’язків на нього мають накладатися штрафні санкції.

Питання про хаотичну забудову центру представив Ярослав Гошій. Багато привабливих місцин заполонили гаражі. В цивілізованих містах гаражні масиви зазвичай винесені за межі міста, що допомагає зберегти привабливість міста та розвантажити його від автомобілів. До слова, В Коломиї нема жодного дитячого майданчику в центрі.

Черговий раз говорили про міське озеро, а точніше про його відсутність. Водойма повністю спущена у зв’язку з чисткою, але коштів на завершення робіт нема. Цієї весни коломияни змушені шукати іншого привабливого місця для відпочинку. Депутати внесли пропозицію створити тимчасову депутатську комісію з питань очистки міського озера.

Свої запити ще внесли Віктор Будзінський, Ігор Свідзінський, Любомир Глушков, Олег Снаговський, Назар Федорук, Василь Череміщук: найактивніші депутати, яких щоразу хвилює нормальна життєдіяльність міста.

Розгляд основних питань порядку денного розпочався із затвердження звіту про виконання міського бюджету за 2009 рік. До міського бюджету за 2009 рік надійшло доходів із загального фонду 81174 тис. грн, що складає 99% від запланованих. У порівнянні з 2008 роком доходи значно зменшилися, на 1886 тис. грн.

Присутні депутати заслухали питання про затвердження Програми зайнятості населення міста Коломиї на 2010-2011 рр. В її основу покладені прогнозні розрахунки ринку праці, який і надалі потребує професій робітничого напряму. Та молодим спеціалістам все рівно досить важко влаштуватися на роботу, тому що роботодавці вимагають високої кваліфікації. Зараз у зв’язку з кризовими явищами актуальне питання безробіття, а за дивною статистикою Центру зайнятості проблема в місті взагалі відсутня.

Відзвітувався про виконану роботу Ігор Івахнюк, начальник служби у справах неповнолітніх. Міська програма покращення виховання, навчання та матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2007-2012 роки спрямована реально допомогти знедоленим дітям. Чотири рази на рік ці діти отримували допомогу. Крім того, служба весь час контролює умови їх проживання.

Після короткотривалої перерви засідання продовжилося розглядом блоку питань, що стосувалися приватизації та оренди. Їх представляв Мирослав Ласійчук, голова постійної комісії з питань приватизації та оренди. Останні 27 питань були земельними. Знову прозвучала критика на адресу постійно комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього середовища. Цього разу вона стосувалася того, що до переліку питань, які виносилися на сесію, деякі потрапили без розгляду їх комісією.

Загалом на засіданні було розглянуто 79 питань. Їх розгляд дещо затягнувся через постійне порушення регламенту часу. Після напруженої роботи Юрій Овчаренко оголосив про закриття 47 сесії Коломийської міської ради.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі