друкувати


С.Соболєв: Доля коаліції залежатиме від депутатів НУ-НС

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-01 12:13:18
Подальша діяльність чинної коаліції демократичних сил залежатиме від визначеності депутатів фракції "Наша Україна - Народна самооборона", вважає заступник голови парламентської фракції БЮТ Сергій Соболєв, повідомляє офіційний сайт Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Водночас, на думку С.Соболєва, подальша ситуація залежить від 37 депутатів фракції "Наша Україна - Народна самооборона", оскільки без цієї фракції в парламенті неможливо утворити жодну коаліцію. "На сьогоднішній день там є 20 депутатів, які готові співпрацювати з Віктором Федоровичем Януковичем і з Партією регіонів. Вони вже виставили умови, на яких можуть співіснувати. Вони заявили на засіданні фракції, що у них є два кандидати на прем'єрську посаду - Яценюк і Ющенко. Це і є повноваження, з якими Мартиненко як голова фракції виходить на переговори і з нами, і з фракцією Партії регіонів", - зазначив С.Соболєв.

Депутат також нагадав, що Конституція чітко визначає повноваження Президента країни і керівника уряду. "Є повноваження Прем'єр-міністра вносити подання Президенту на призначення голів обласних адміністрацій. Як би вони одне до одного не ставилися, це треба буде робити, бо країна не може існувати без регіональної виконавчої влади. Є повноваження Прем'єр-міністра, які стосуються чіткої виконавчої дисципліни, які стосуються безпосередньо економічних рішень. Це повноваження Прем'єр-міністра, і ніяк Президент не може на це вплинути, хіба що зупиняючи рішення уряду, як це було при Президенті Ющенку", - пояснив він.

Заступник голови фракції БЮТ вкотре наголосив, що Блок Юлії Тимошенко за жодних обставин не формуватиме спільну коаліцію з фракцією Партії регіонів.

Джерело: ІМК
Обговорити на форумі