друкувати


Українська делегація не спромоглася завоювати жодної медалі у Ванкувері

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-01 11:35:35
Вночі по київському часу відбулася церемонія закриття ХХІ зимових Олімпійських ігор, а заразом і догоріла остання надія на те, щоб відзначитися та прославити жовто-блакитний прапор України у Ванкувері.

Прогнози на цю олімпіаду були досить обнадійливими з огляду на те, що протягом останніх сезонів наші спортсмени досить систематично радували українських вболівальників своїми досягненнями на світових спортивних аренах. Таким чином на олімпіаду змогла відібратися досить чисельна команда. На минулих Олімпійських іграх в Турині нашим спортсменам підкорилося два п’єдестали пошани, дві бронзи, з біатлону та фігурного катання. Саме на ці види було покладено найбільше надії.

Наші спортсмени були представлені в дев’яти видах спорту олімпійської програми з 15. Всього на найпрестижніших зимових змаганнях було розіграно 86 комплектів нагород.

Тріумфаторами змагань цілком передбачувано стали збірні США – 37 нагород різної проби, Німеччини – 30, Канади – 26, Норвегії – 23, Австрії – 16, Росії – 15, Кореї – 14, Швейцарії – 9, з яких 6 медалей золотих. Всього 26 країнам світу вдалося здобути медалі на олімпіаді. Українці хоча і не здобули жодної медалі, але весь час були до цього близькими, часто займали місця в першій десятці, що є теж досить почесно.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі