друкувати


11 найдорожчих речей (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-28 02:23:41
Багату людину видно за розмахом покупок і подарунків. То зірка в сузір'ї, то острів в океані, то затонулий корабель зі скарбами, що, ймовірно, знаходяться на борту ...

Все це, безперечно, дуже дорогі речі, але яка користь від предметів, які не можна помацати, понюхати, погладити, потримати в руках? Сайт novate.ru розповідає про найдорожчі предмети, якими можна користуватися по-справжньому.

11 найдорожчих речей:

1. Найдорожчий коктейль: £ 15,25 тис.

Його насправді можна пити, але - обережно. Оскільки замість оливки можна ненавмисно проковтнути найдорожчу "фішку" цього напою - діамантове кільце неймовірної краси. Напиток, створений Harvey Nichols в Манчестері, по дорозі до замовника неодмінно супроводжують кілька охоронців. Адже коштовність виготовлена з рожевого турмаліну в 6,5 карат, не меншого алмаза, і все це оправлено в 8-каратне біле золото. У барі, де можна скуштувати чудовий напій, навіть обладнали спеціальний сейф, в якому і зберігаються кільця на будь-який смак і розмір.


2. Найдорожче взуття: £ 1 млн

Якщо вам дадуть приміряти туфлі вартістю в мільйон фунтів, всього на хвилиночку, чи будете ви себе відчувати особою царської крові протягом цих 60 секунд? Якщо так, то зараз же купуйте квиток до Лондона, адже саме там, у Harrods, продаються туфлі-"мільйонники". Невідомо, чи знаходяться бажаючі підібрати собі обновку за розміром, адже після прес-конференції взуття негайно сховали в куленепробивну шафу і приставили до нього охорону. Про всяк випадок. Щасливчики, яким вдалося побачити знамениту пару, стверджують, що дизайнер Стюарт Вайцман створив це взуття під враженням від мультфільму про чарівника із країни Оз: вони зроблені з тканини на платинових нитках і прикрашені 642 рубінами. Хтось ризикне піти в них на танці?


3. Найдорожчий будинок: £ 70 млн

В Англії, на північ від графства Суррей, розташована знаменита будівля. Ні, не стародавній замок з привидами, хоча старенька Європа багата такими спорудами. Все набагато банальніше: там стоїть найдорожчий в світі будинок, що складається з 103 кімнат. Будівля займає площу в 23,5 га, на якій розташовані приватні вертолітні майданчики і п'ять плавальних басейнів. Свого часу журнал Forbes поставив цей особняк на вершину свого списку найдорожчих резиденцій, висунутих на продаж. Як бачимо, його до цих пір не купили ...


4. Найдорожчий чайний пакетик: £ 7,5 тис.

Якщо вже їсти-пити на сріблі і спати на золоті, то й чай варто заварювати по-особливому. Наприклад, з найдорожчого в світі пакетика. Творцем цього предмету виступив ювелірний дім Boodles. Робота зайняла три місяці, і за цей час дизайнери розробили проект, на який було витрачено більше 280 діамантів. Звичайно, справа була в Англії, адже ніхто так не цінує хороший чай, як англійські леді та джентльмени.


5. Найдорожчий годинник: $ 11 млн

Це найдорожчий годинник з коли-небудь проданих на аукціоні "Сотбі". Цей кишеньковий хронометр зроблений з чистого золота і має 24 додатки, не враховуючи годинних, хвилинних і секундних стрілок.


6. Найдорожчий лак для нігтів: $ 250

Як ви вважаєте, багато дівчат погодяться ходити з нігтями, покритими дорогоцінної платинової пудрою? А скільки модниць вже нею фарбують нігті? Виявляється, більш ніж достатньо, не дивлячись на те, що лак для нігтів "I Do", до складу якого входить платинова пудра, вважається найдорожчим у світі і коштує $ 250 за пляшку. А сама перша пляшка, в якій навіть дно і ковпачок були покриті платиною, оцінювалася й того більше - в $ 55 тис.


7. Найдорожчі парфуми: £ 47,5 тис.

Доброго, як правило, потрошки. Напевно, саме тому всі найкращі парфуми продаються в маленьких баночках і скромних упаковках. Аромат, названий сьогодні найдорожчим, створений відомим британським парфумером Артуром Бернхамом і продається в маленьких чотирикутних пляшках, оздоблених платиною, 24-каратним золотом, рубінами і діамантами.


8. Найдорожча ручка-перо: $ 265 тис.

Швейцарська компанія Caran d'Ache створила ручку під назвою "La Modernista Diamonds", яку продали в Harrods (Лондон) за $ 265 тис. Цей шедевр був присвячений пам'яті архітектора Антоніо Гауді і зроблений з посрібленого родію, 8-каратного золотого пера, а також прикрашений 5072 дрібними алмазами і 96 напівобробленими рубінами.


9. Найдорожчий твір мистецтва: $ 104 млн

Шедевр Пабло Пікассо, написаний у 1905 році, коли йому було всього 24 роки, став найдорожчим будь-коли проданим твором в історії аукціону "Сотбі", де і був куплений за $ 104 млн. Картина "Garcon a la pipe" ("Хлопчик з люлькою") вважається однією з найважливіших ранніх робіт художника, і тому її цінність вдвічі більша тієї суми, яку хтось за неї заплатив.


10. Найдорожчий телефон: $ 28 тис.

Пітер Алойссон, дизайнер, який створює запаморочливі, причому не тільки красою, телефони, оправлені в золото та діаманти. Його коник - ось такі дивайси для заможних клієнтів. Один такий апарат коштує більше BMW-кабріолета 3 серії або Jaguar S-типу. Найдорожча Motorola, оправлена в 1200 алмазів і з клавіатурою з 18-каратного золота, коштує £ 28 тис. Ціна величезна, скажете ви? Усе правильно, однак "люди, які купують мої телефони, не турбуються ні про свою безпеку, ні про збереження дивайса, - всі вони мають охоронців", упевнений знаменитий дизайнер.


11. Найдорожчий трюфель: £ 28 тис. за 850 г

Дорогий, але невеликий італійський ресторан "Зефферано", що в Кнайтбріджі, придбав для потреб кухні найдорожчий у світі трюфель. Хочете дізнатися, скільки за нього заплатили? Тоді глибоко вдихніть і затримаєте подих: "Зефферано" заплатив £ 28 тис. за 850 г італійських білих трюфелів під час благодійного аукціону в Тоскані.

Джерело: Перша рейтингова система
Обговорити на форумі