друкувати


Протидіяти корупції тепер будуть по-новому

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-27 12:21:16
Питанням запобігання і протидії корупції у місцевих органах влади був присвячений семінар для державних службовців Івано-Франківського міськвиконкому, який відбувся 26 лютого в залі засідань ОДА.

Під час семінару його учасники - заступник начальника головного управління правової роботи та внутрішньої політики обласної державної адміністрації - начальник управління правової роботи, взаємодії з правоохоронними органами Мирослав Бойчук, начальник відділу кадрової роботи апарату обласної державної адміністрації, магістр державного управління Анатолій Мельничук та суддя судової палати в кримінальних справах Апеляційного суду Івано-Франківської області Володимир Гандзюк довели присутнім положення нового Закону України "Про боротьбу з корупцією", який вступить в дію з 1 квітня цього року.



М.Бойчук відзначив, що нове законодавство значно розширює коло суб’єктів корупції, а також діянь, що можуть бути віднесені до корупційних. Відтепер адмінвідповідальності підлягатимуть усі керівники установ, підприємств та їх підрозділів, які отримують зарплатню з Державного чи місцевих бюджетів. Караним буде навіть прийняття обіцянки чи пропозиції неправомірної вигоди. В той же час, на думку М.Бойчука, викликає побоювання введення норм відповідальності юридичних осіб, яка за певних обставин може полегшити рейдерські захоплення підприємств.

В свою чергу, В.Гандзюк привітав зміни до законодавства, зазначивши, що колишній Закон "Про боротьбу з корупцією" був "найбільш недоскональний і найбільш склдним" серед усіх нормативно-правових актів України.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі