друкувати


Nestle купує успішні українські підприємства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-26 05:59:00
Найбільший світовий виробник продуктів харчування Nestle (Швейцарія) купила одного з найбільших українських виробників продуктів швидкого приготування компанію "Техноком" (Харків). Про це говориться в повідомленні Nestle.

"Сьогодні швейцарська фірма Nestle, найбільший світовий виробник продуктів харчування та напоїв, оголосила про придбання ТОВ "Техноком", лідера українського ринку продуктів швидкого приготування і приправ під торговою маркою "Мівіна", - йдеться в повідомленні.

Сторони не розголошують вартість угоди.

Згідно з повідомленням, придбання торгової марки "Мівіна" дозволить Nestle розширити свій асортимент пропонованої ринку продукції, особливо в секторі продуктів економ-класу.

Nestle також має намір активно просувати продукцію під торговою маркою "Мівіна" в країнах Східної та Центральної Європи.

Нагадаємо, компанія "Техноком" виготовляє і реалізує сухі сніданки, приправи з використанням торгових знаків "Мівіна", "Експрес" і "Бистринка", і снеки під торговою маркою "Бім Бім".

Компанія володіє фабриками Мівіна-3, ЕФ-ДЖІ-ФУД і Паксервіс (усі - Харків), а також низкою інших фірм і підприємств.

Продукція корпорації експортується в 22 країни світу.

У 2009 компанія Nestle-Україна збільшила продажі продуктів харчування на українському ринку на 16,2%, або 0,4 млрд. гривень до 3,122 млрд. гривень у порівнянні з 2008 роком.

Nestle володіє львівською кондитерською фабрикою "Світоч" (96,89% акцій) і компанією "Волиньхолдинг" (100% акцій).

Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі