друкувати


Володимир Щелкунов: Ми забезпечуємо "місток" між бізнесом і владою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-25 05:10:57
Прикарпаття відвідали президент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) Володимир Щелкунов та віце-президент структури, заступник міністра економіки України Володимир Безрученков.

Метою візиту стало представлення нового керівництва регіонального відділку ICC Ukraine. На посаді керівника відділку та виконавчого директора попередній актив: ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського та декана факультету управління та інформаційної діяльності ІФНТУНГ Дмитра Дзвінчука – змінили відповідно керівник компанії "ІС Холдинг" Ігор Ілюк та керівник Івано-Франківського дозвільного центру Руслан Панасюк.



В.Щелкунов вручив подарунки представникам органів влади, з якими національний комітет підтримує тісні ділові стосунки: заступникам голови ОДА Володимиру Шкварилюку, облради – Остапу Дзесі та керуючому справами Івано-Франківського міськвиконкому Андрію Лису, подяки колишньому керівництву регіонального відділку ICC Ukraine та коротко охарактеризував присутнім на зустрічі представникам бізнесових кіл та засобів масової інформації стан та напрями діяльності міжнародної торгівельної палати та Українського національного комітету. З його слів, діяльність структури зосереджується в трьох основних сферах: забезпечення послуг третейських судів (в кожному регіональному відділку є 3 третейських судді), страхування бізнесу та найголовніша – забезпечення співпраці, системного діалогу між владаю і бізнесом. З цією метою, до складу керівних органів комітету та його профільних комісій входять представники відповідних міністерств і відомств, структура представлена в усіх комітетах Верховної Ради, а співпраця з політиками здійснюється без огляду на їх партійну належність чи політичні спрямування.

Зі слів президента ICC Ukraine, на пострадянському просторі сьогодні функціонує лише 4 національній комітети: в Україні, Литві, Російській Федерації та Грузії. Це зумовлено невиконанням урядами інших держав необхідних економічних умов. При цьому першим на території колишнього СРСР нацкомітет було створено в Україні. В.Щелкунов також з радістю відзначив, що, за оцінками центрального офісу Міжнародної торгової палати, що знаходиться у м. Парижі, Франція, Український комітет визнаний у п’ятірці таких що найбільш динамічно розвиваються.

В свою чергу, новопризначений керівник регіонального відділку І.Ілюк відзначив, що планує зосередити свою роботу на побудові ефективної співпраці між носіями капіталу, технологій та ринками збуту, а також забезпеченні стабільності бізнесу в області. Він пообіцяв зібрати за тиждень нараду зацікавлених представників ділових кіл та органів влади, на якій озвучити програму роботи відділку.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі