друкувати


Т.Чорновіл: ПР створить коаліцію з БЮТ, і до 2012 року Тимошенко буде прем’єром

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-25 03:29:46
Партія регіонів створить коаліцію з БЮТ, і до 2012 року Кабінет міністрів України очолюватиме Юлія Тимошенко, заявив позафракційний нардеп Тарас Чорновіл.

"Сьогодні очевидно, що всі переговори ПР і НУ-НС повністю припинені. Всі попередні домовленості ліквідовані. І тепер, очевидно, почнуться переговори з БЮТ. Я прогнозував, що коаліція ПР і БЮТ стане реальною у вересні або жовтні 2010 р., але тепер я думаю, що така коаліція буде створена вже в травні поточного року. Це - абсолютна реальність. Тим більше що вже скасовані місцеві вибори. Тоді, Тимошенко буде прем'єром до 2012 року. У будь-якому випадку, вона ще довго буде прем'єром, адже створити новий уряд ПР з НУ-НС просто неможливо", - сказав він.

При цьому нардеп зазначив, що Янукович на посаді президента України поводитиметься "досить несподівано для всіх". "Він захищатиме вплив різних груп партії, якось Фірташа, Ахметова. І всім зрозуміло, що наміри цих груп закріпитися на певних посадах, як наприклад Сергія Льовочкіна на посту голови Секретаріату президента, може бути у результаті не сприйнята самим Януковичем. Я прогнозую, що тепер не його оточення, а він особисто розпочне переговори щодо створення нової коаліції. І особисто він визначатиме призначення на ті або інші посади", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні Тимошенко заявила, що не буде вести переговори з Партією регіонів про створення коаліції.

"Я не буду підписувати з ним універсалів та меморандумів саме тому, що не визнаю його президентом України та не приймаю його антиукраїнську, антиєвропейську політику", - сказала Тимошенко.

Раніше Віктор Янукович висловив сподівання, що дострокових виборів до Ради не буде.

"У цього парламенту є всі підстави допрацювати до 2012 року", - зазначив він в інтерв'ю телеканалу "1+1"

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі