друкувати


"Свобода": Дітям "російськими" іменами не місце в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-24 07:55:55
Лідер Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок вдруге виступив на захист дій депутата і філолога, представника його політичної сили Ірини Фаріон, яка провела у львівському дитячому садочку мовну акцію, під час якої розповіла дітям, що з "російськими" іменами їм не місце в Україні.

Нагадаємо, Фаріон у львівському дитсадку вишпетила дітей із російськими іменами. Зокрема, дівчинці Олені вона сказала: "Якщо станеш Альоною, то потрібно пакувати валізи і виїжджати до Московії". Також їй не сподобалися імена Міша і Ліза, яке, на її думку, походить від інфінітиву "лизати".

З огляду на засудження цих дій Фаріон а також на звернення до Генпрокуратури нардепа від Партії регіонів Вадима Колесніченка, який вимагає притягнути її до кримінальної відповідальності, "Свобода" поширила заяву щодо "мовної істерії українофобів та плазування псевдопатріотів".

"В Україні існує лише один вид ксенофобії – українофобія. Тому істерична реакція проросійських політиків щодо акцій Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з нагоди Міжнародного дня рідної мови не викликає подиву", - заявили свободівці.

Їх обурила вимога "одіозного співця сепаратизму" нардепа-регіонала Вадима Колесніченка до Генерального прокурора з вимогою притягнути мовознавця, депутата Львівської обласної ради від ВО "Свобода", лауреата премій ім. О. Гірника та Б. Грінченка, доцента кафедри української мови Національного університету "Львівська політехніка" Ірину Фаріон до кримінальної відповідальності за статтею 161 Кримінального кодексу України "Порушення рівності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії".

"Очевидно, нардеп-регіонал солідарний з тьотею Мотею з "Мини Мазайла", якій "прілічнєє бить ізнасілованной, нєжелі українізірованной", - завляє ВО "Свобода".

У заяві також висловлено обурення тим, що до "ґвалту московських шовіністів приєднався сонм україномовних псевдопатріотів, "хрунів" та інших "дядьків отєчества чужого".

"Але "Свобода", як лицар Ланселот, не піддається маніпуляціям, виходить на бій і твердо тримає меч. Меч Справедливості", - завляють свободівці.

Як відомо, Олег Тягнибок раніше уже висловив схвалення дій своєї соратниці Ірини Фаріон, яка порадила малюкам у львівському дитсадку, що представилися "російськими" іменами, виїжджати з України.

Тягнибок, зокрема, наголосив, що жінка висловила позицію його політичної сили, а не особисту думку.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі