друкувати


На Івано-Франківщині про евакуацію унаслідок повені повідомлять лише за 4 години

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-24 06:13:52
В Івано-Франківській області людей зможуть повідомити про евакуацію унаслідок повені лише за 4 години. Про це повідомив заступник начальника Івано-Франківського обласного управління надзвичайних ситуації Микола Паламарчук.

Після липневої повені 2008 року мала почати роботу нова iнформацiйно-довiдкова служба, яка б допомагала населенню у надзвичайних ситуаціях, подібно американській 911. Проте вона так і не була створена.

Прикарпатський регіон досі не забезпечений цифровою станцією зв'язку із реєстрацію мовної iнформацiї та автоматизованим оповіщенням.

Проблеми пов’язані з оповіщенням населення існують у Калуській, Косівській, Тисменицькій райдержадміністраціях та в місті Івано-Франківську, повідомляють у центрі пропаганди головного управління МНС в області.

Щоб швидко реагувати на надзвичайні ситуації хотіли об’єднати всi сили - вiд оперативного реагування до комунальників під одним номером 112.

"Раз у п’ять років для керівного складу проводимо навчання цивільного захисту. Проте випадає одна важлива ланка – прості люди. Не має технічних засобів, щоб донести до них важливу інформацію, - сказав Паламарчук. - Колись у кожному населеному пункті стояв гучномовець, у хатах усі мали "брехунець". Сьогодні проводові радіо знищено і з кожним роком тенденція йде до зменшення таких точок".

Зазвичай, про евакуацію мешканців віддалених населених пунктів повідомляють через сільських голів.

Найближчі дні у верхів’ях річки Дністра та на ділянці Галич – Нижнів внаслідок скресання криги та льодоходу, рівень води підніметься води до 2 м.

Автор: Марія ПЕТРІВ, Газета.ua
Обговорити на форумі