друкувати


Перший закордонний візит нового президента України та Вірменське радіо

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-24 03:44:03
Перший закордонний візит нового президента України відбудеться до Брюсселя, і це не дивно.

"ЄС залежить на тому, аби в Україні панував, передусім, правовий лад. Саме від цього а також від боротьби з корупцією та кроків у бік подальшої демократизації залежатиме доля майбутнього договору про асоціацію між Києвом та Європейським Союзом". Таку думку на шпальтах польського видання "Dziennik Gazeta Prawna" наводить експерт брюссельського Центру європейської політики Ґеорґе Дура.

Аналітик вважає, що Євросоюзу залежить на Україні. "Найкращий доказ – це те, що до Києва на інавгурацію Віктора Януковича приїде голова євросоюзної дипломаті Кетрін Ештон". Ґеорґе Дура наголошує: "Якщо на Заході знаходиться вирішення найбільш гострих проблем, то чому б новому президентові не розпочати закордонні подорожі саме зі столиці Бельгії".

***

"Новообраний президент України Віктор Ющенко все ще вагається відносно напрямку свого першого закордонного візиту, який відбудеться 25 лютого", – пише газета "Polska The Times". "Віктор Ющенко змінив своє рішення і анонсував подорож до Москви", - пише видання, посилаючись на прес-секретаря Партії регіонів.

Якщо перефразувати старий анекдот про Вірменського радіо, то ця інформація газети "Polska The Times" цілком відповідає дійсності, тільки от: не "до Москви" - а "до Брюсселя", не "25 лютого" - а "1 березня" і не "Віктор Ющенко", а "Віктор Янукович". Але в цілому - все вірно...

Джерело: Польське радіо
Обговорити на форумі