друкувати


Компанія Intel піддалася кібератаці одночасно з Google

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-24 03:25:08
Кіберзлочинці влаштували "витончений" напад на електронні системи провідного виробника мікропроцесорів - американської компанії Intel.

Атака, що сталася в січні, збіглася у часі з серією аналогічних кібердиверсій щодо поштових серверів інтернет-пошуковика Google. Останній поклав відповідальність за це на Китай. Intel не готова провести паралель між нападами хакерів на свої сервера і сервера Google, повідомляє Взгляд.

"Єдиний зв'язок - це час", - заявив офіційний представник компанії-виробника мікропроцесорів Чак Маллой. За його словами, Intel зафіксував кібератаку, направивши відповідне повідомлення у федеральну Комісію з бірж і цінних паперів США.

Як уточнив Маллой, внутрішні системи Intel піддаються спробам несанкціонованого злому на регулярній основі.

"Наші співробітники, що відповідають за захист систем, тісно співпрацюють зі своїми колегами", - сказав представник, відповідаючи на запитання, чи компанія встановила партнерство в даній області з Google.

Як повідомляла раніше газета Washington Post, Google звернулася по допомогу в захисті від хакерів до ключового відомства електронної розвідки США - Агентства національної безпеки (АНБ). За даними видання, компанія запросила у АНБ сприяння у зв'язку з недавньою атакою на її поштові сервери.

Адміністрація Обами висловила тривогу у зв'язку з подією і підняла це питання на зустрічах з представниками уряду Китаю. Пекін у відповідь закликав Вашингтон припинити звинувачення в обмеженні свободи в мережі Інтернет у зв'язку із ситуацією навколо компанії Google.

Як стверджує співзасновник Google Сергій Брін, власне розслідування показало, що аналогічним кібернападам в КНР піддалися "десятки інших" фірм. Однак їхнє керівництво, "знаючи про атаки, не ризикнуло виступити вперед і підняти питання захисту" своїх мереж, поскаржився підприємець. Чим більше число інтернет-компаній буде відкрито говорити про подібні труднощі, тим "в більшій безпеці будемо ми всі", сказав він. При цьому Брін прогнозує, що "через рік або два" "пошуковик" знайде взаємоприйнятну форму роботи своєї пошукової системи в Китаї.

Джерело: Газета "Галичина"
Обговорити на форумі