друкувати


НАТО не відмовилось від України і Грузії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-23 04:33:26
НАТО не відмовилося від планів прийняття Грузії і України до альянсу, проте цим країнам потрібно активно проводити реформи, щоб відповідати критеріям, які висуваються до кандидатів на вступ, заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"Членство в НАТО - це не подарунок. Це, насамперед, відповідність жорстким критеріям. Вони повинні провести реформи, і не тільки у сфері безпеки", - сказав Расмуссен після виступу в Джорджтаунському університеті, відповідаючи на питання студента грузинського походження про те, як скоро Грузія зможе стати членом НАТО, повідомляє Взгляд.

За словами генсека, НАТО на саміті в Бухаресті в 2008 році вже прийняло політичне рішення про те, що Грузія і Україна можуть стати членами альянсу, однак зараз швидкість вступу залежить від Тбілісі і Києва.

"Грузія, так само як і Україна, стануть членами НАТО, якщо і тільки якщо, вони виконають всі вимоги, які пред'являються до країн-кандидатів. Ці вимоги охоплюють широкий спектр питань і проблем не тільки оборонного характеру, але і що відносяться до цивільної та громадської сфер", - зазначив Расмуссен.

Він додав, що в даний час НАТО активно співпрацює з Грузією і Україною через двосторонні робочі групи.

Обговорити на форумі