друкувати


Солодке не призводить до збільшення маси тіла

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-22 03:32:45
Виявляється, глюкоза не призводить до збільшення маси тіла. Такого висновку дійшли фахівці з університету в Нью-Мексико (США).

Вчені досліджували дві групи по 230 чоловіків і жінок у віці від 28 до 43 років. Перша половина учасників протягом місяця харчувалася виключно здоровими продуктами. А друга частина споживала щодня на обід по одному шматочку торта з вмістом цукру до 50 грамів.

Як повідомляє сайт Раут, до експерименту всіх добровольців зважили, а також виміряли об'єм грудей, талії і стегон. До кінця 30-денного випробування з'ясувалося, що особливих змін в групі ласунів не спостерігалося. Лише у 3% випадків відзначалося збільшення ваги приблизно на 500 грамів. Керівник роботи Едвард Аттідус вважає, що незначне збільшення маси тіла свідчить про схильність до повноти, оскільки у цих людей були батьки з ожирінням.

В іншому солодке не впливає на вагу. Тому немає приводу відмовляти собі у задоволенні поласувати тістечком або морозивом. Головне - це калорійність продукту. Річ у тому, що безпосередньо глюкоза не діє на зростання жиру. Негативний ефект з'являється від наповнювачів, розпушувачів та інших харчових добавок. А найшкідливіший - це замінник цукру, у тому числі і в напоях, оскільки за рахунок рідких калорій йде найбільш швидке відкладення зайвих кілограмів.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі