друкувати


Військовослужбовці готуються до весняних паводків на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-22 11:47:37
Офіцери управління Західного оперативного командування разом з представниками Івано-Франківського обласного військового комісаріату та органів самоврядування Калуського району побували на особливо небезпечних ділянках цього регіону.

– Після того, як Верховна Рада України затвердила Указ Президента України "Про оголошення територій міста Калуш та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації", в Західному оперативному командуванні було створено спеціальну робочу групу, яка має оцінити рівень небезпеки та зробити розрахунок необхідних сил та засобів щодо ймовірної евакуації та допомоги цивільному населенню, – розповів заступник Івано-Франківського обласного військового комісаріату з виховної роботи майор Любомир Демчук. – Сьогодні офіцери цієї групи на чолі з заступником командувача Західного ОК з логістики – начальником логістики генерал-майором Сергієм Ніколаєвим провели рекогносцировку. Було детально вивчено реальну ситуацію, яка склалась в Калуському районі.

За даними рекогносцировки буде складено план взаємодії військовослужбовців з органами МНС та влади. А також визначені конкретні військові частини та техніка, яка у разі лиха прийде на допомогу місцевому населенню. Генерал-майор Сергій Ніколаєв наголосив, що у військовослужбовців є неоціненний досвід в подоланні різноманітних техногенних катастроф, скажімо, таких, як Чорнобиль. І у разі потреби всі ці знання та навички будуть використані для того, щоб врятувати життя людей та екологію регіону.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України
Обговорити на форумі